Altijd in quarantaine : videocapsule NDG 2020

Datum
02.12.2020

Beschrijving

Op het moment van deze “dubbele lockdown”, werd er een videocapsule gemaakt om de stemmen van de gedetineerden door de gevangenismuren heen te laten horen. In de video worden teksten, woorden, grafische of fotografische productie, video- of audio-interviews gepresenteerd.


Deze capsule laat een dubbelzinnigheid achter - hebben we het over een lockdown of opsluiting? Dit zorgt voor een bevreemdend gevoel wanneer de toeschouwer doorheeft dat de gedetineerden zich persoonlijk uitdrukken over het leven in detentie, een manier van gevangenschap die veel verder gaat dan vrijheidsberoving tijdens een lockdown. Laat ons samen de verschillende facetten verkennen en in discussie gaan.

Deze video maakt ook deel uit van de PRISON WALK

Deze video die GSARA produceerde zal verspreid worden via sociale media en een postercampagne in Brussel en Namen. Personen en verenigingen die de Nationale Dagen van de Gevangenis willen steunen, kunnen deze poster met een QR-code naar de video aan hun venster hangen om onze boodschap breder te verspreiden. Je kan de poster aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Volgende reeks activiteiten

De reeks activiteiten begint op 20.11.2020 en eindigt op 06.12.2020.